Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
John Lloyd og John Mitchinson

EN YTTERST INTERESSANT BOK OM ALT DU IKKE VET

Oversatt fra engelsk av Bjørn Alex Herrman. Forord av Stephen Fry

JOHN LLOYD CBE er skaperen av TV-programmet QI (Quite Interesting) og mannens om utformet The News Quiz (som Nytt på nytt er inspirert av) og Født på solsiden for radio, og Not the Nine O'Clock News, Spitting Image og Sorte Orm for fjernsyn. 

John Lloyd og John Mitchinson har blant annet skrevet bestselgeren En ytterst interessant bok om alt du ikke vet.  Inntil da var de legendariske for sin uvitenhet om dyrenes verden. 

JOHN MITCHINSON, QIs reserachleder, har vært både bokselger og forlegger og tatt seg av så forskjellige forfattere og kunstnere som Haruki Murakami, The Beatles og en dame som strikket med hundehår. 

 “Denne boken ville ha fått selv Edison til å føle seg bitte liten og dum.” – The Economist

”Noen bøker er faktisk utrolig mye morsommere enn andre. En slik bok er En ytterst interessant bok om alt du ikke vet (…) At forordet er skrevet av ingen ringere enn den geniale skuespilleren Stephen Fry, borger for at man her kan få seg mange timer med humrende lesning (…) Virkelig en bok å kroe seg med foran et flammende ildsted en mørk og stormfull natt.”  –Aftenposten  

”Boka er faktisk et funn (…) den optimale boka for toalett-hyller og nattbord.” – Gudbrandsdølen Dagningen

"Ikke rart at boken har vært en enorm salgssuksess i Storbritannia og i resten av verden.” – Fredrikstad Blad

”Her er det mye svært interessant og uhyre unyttig å lære (…) Kort sagt: Utmerket underholdning.” – Andreas Wiese, Dagbladet

Kåret til Amazon’s Global Bestseller Worldwide i 2006.

Se Knut Borge og Torkjell Berulfsen diskutere ytterst interessante ting

En ytterst interessant bok om alt du ikke vet er boken som har tatt en hel verden med storm. Den kaster nytt lys over spørsmål som har plaget filosofer, forskere og fulle menn på pub gjennom store deler av menneskehetens historie: Hva er sannhet, hva er sant og hva er bullshit? Gjennom hundrevis av tekster påpekes, forklares og korrigeres utbredte misforståelser, vanlige feiltolkninger, allmenn kunnskapsmangel og bevisst desinformasjon. Dette er først og fremst en grenseløst morsom og lite pretensiøs sjarmbombe av en bok som vil gjøre deg mer nysgjerrig på livets små og store gåter – men den kan også leses som en omfattende og ydmykende katalog over menneskehetens kunnskapsløshet.

Hvis du fortsatt tror at hovedstaden i Thailand heter Bangkok, at jorden kun har én måne eller at Mount Everest er verdens høyeste fjell, har du et presserende behov for denne boken.

"Ikke rart at boken har vært en enorm salgssuksess i Storbritannia og i resten av verden.”Fredrikstad Blad 

Design: Stian Hole
Illustrert
Sider: 244
Format: 130 x 200
Genre: Naturvitenskap, historie, geografi, samfunn, filosofi, kuriosa, humor, diverse

Utkom: oktober 2008
ISBN: 9788281690226
Ib. kr. 298,-

Denne boken er også tilgjengelig som:

Andre utgivelser av John Lloyd og John Mitchinson