Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Atle Nielsen

HYTTEBOKEN

Atle NielsenATLE NIELSEN (f. 1956) har lang fartstid som journalist, forfatter, quizmaster og artist. Han har utgitt en rekke bøker, blant annet Hyttequiz, den svært populære Hytteboken og selveste Quizbibelen.

«Hvorfor har ingen kommet på denne glitrende ideen tidligere?» – Trønder-Avisa 

 

  «Du skal slite for å finne en morsommere bok enn denne å ta med på hytta! Hytteboken er først og fremst full av humor, nostalgi og tidsfordriv … og noen fabelaktige historiske bilder … Les, lær og le!» –Hyttemagasinet 

«Glitrende!» – Trønder-Avisa

Ingen har flere hytter enn nordmenn. Disse avsidesliggende husene er gjerne kategorisert som fritidsboliger, men sjelden har vi mindre fritid enn på hytta. Bilen skal pakkes, senger skal res, det skal fyres i peisen, smøres swix på ski og solkrem på barn, nyskapende måltider skal tilberedes på én kokeplate, sikringer skiftes (hvis du er så heldig å ha innlagt strøm), terrasser måkes, påskeegg males, vegger beises, båten stoffes, vanntanken fylles og doen tømmes. Det skal spilles, leses – ja til og med skrives bøker: Hyttebøker.

For å bøte på noe av dette – ja, og øke kvaliteten på vår fritid – har Atle Nielsen laget denne boken. Den kan være et supplement til en allerede eksisterende gjestebok, eller den kan være den eneste, Hytteboken med stor H, akkurat det hytten din har lengtet etter i mange år, uten egentlig å være klar over det selv.

Her finner du alt fra feriefakta til portretter av plagsomme dyr som gjerne holder til i nærheten av fritidsboliger. Her finner du quiz, lister og kryssord – samt nyttig kunnskap om de viktigste brettspillene. Påskekrim og sommernovelle er med, og ikke minst hundrevis av fine fotografier, mange med et visst nostalgisk tilsnitt – for eksempel fra den gang skiboksen ikke var oppfunnet og folk fortsatt røkte mens de gikk på ski. Og en fotografisk dokumentasjon av hvorfor båtførerprøven i senere tid er blitt obligatorisk. Her finnes også en oversikt over hyttebøker fra verdenslitteraturen, lister over ting vi ikke klarer oss uten på hytta og selvfølgelig noen blanke sider du kan skrive på.

Utkom: oktober 2010
ISBN: 9788281690721
Ib. kr. 379,-

Denne boken er også tilgjengelig som:

Andre utgivelser av Atle Nielsen