Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Marcel Robert Leliënhof og Hugo Lauritz Jenssen

HELVETES ENGLER (HELLS ANGELS MC NORWAY)

Marcel Robert Leliënhof (f. 1966) er fotograf, videoregissør og forfatter. Han er utdannet ved London College of Communcation. Leliënhof har i løpet av sin karriere mottatt en rekke utmerkelser og er en av to fotografer i Norge som har fått tittelen Canon Masters. Han har hatt en rekke separatutstillinger og har utgitt flere bøker.

Hugo Lauritz Jenssen (f. 1962) er journalist og forfatter. Han er utdannet siviløkonom fra NHH,

og skriver jevnlig portretter og featureartikler for blant andre Dagens Næringsliv og D2. Jenssen

har skrevet et titalls bøker, blant andre Kunstenes veivisere - om vinnerne av Anders Jahres

Kulturpris (2012) og Høyblokken. En bygningsbiografi (2013).

 

«Med boken Helvetes Engler har vi fått en unik norsk referanse til det myteomspunne motorsykkelmiljøet Hells Angels … Det vitner om en våken og bevisst fotograf med mye solid faglig selvtillit når det endelige resultatet er så kjemisk fritt for visuelle klisjéer, billige poenger og fantasiløse lettvintheter … En fotograf som til gangs viser at han er en proff og helhjertet dokumentarist til fingerspissene. Han dokumenterer nøkternt og samtidig med varme, uten å romantisere og kokettere … Med kjærlighet for den gode fortellingen og solid dokumentarfotografi i tillegg kan det bare bli full pott. Boken er her. Helvetets Engler venter på deg. God tur!» – Maria Lundberg, foto.no

«Flott fotobok. En engasjerende reise gjennom Hells Angels' historie og en menneskeliggjøring av de norske medlemmene som engasjerer.» −Vi Menn

 

Det amerikanske magasinet Slate har intervjuet Marcel Leliënfof og skrevet en sak om Helvetes Engler.
Riding Along With the Hells Angels of Norway

Det svenske fotomagasinet Foto har intervjuet Marcel Leliënhof om Helvetes Engler: 
Hells Angels inifrån. Norsk fotograf följde MC-gänget i 5 år.

 

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

«Med kjærlighet for den gode fortellingen og solid dokumentarfotografi i tillegg kan det bare bli full pott» – www.foto.no

Kåret av Grafill til et av Årets vakreste Bøker 2014.

I HELVETES ENGLER tas leseren med på en reise i Hells Angels' historie, med spesiell vekt på etableringen i Norge i 1992 og de forskjellige HA-klubbene som siden dengang har etablert seg her til lands.

Bokens hensikt er hverken å forherlige eller å fordømme, men å gi leseren et unikt innblikk i et lukket, omstridt og myteomspunnet mannssamfunn.

Fotograf Marcel Leliënhof har fulgt medlemmer av Hells Angels MC Norway gjennom fem år, på turer og treff, i fengsel og frihet, i bryllup og begravelse. Bokens tekster er ved Hugo Lauritz Jenssen.

Boken er også utgitt i en spesialutgave hvor den er pakket i en lekker gaveeske. Selve boken er bundet inn i ekte skinn og har svarte bokkanter. I tillegg til boken får du med et fotografi tatt av Marcel Leliënhof. Spesialutgaven selges kun i et opplag på 200 eks. 

Utkom: mai 2014
ISBN: 9788281692756
Ib. kr. 399,-