Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Susanne Lundin

ORGANER TIL SALGS

Oversatt fra svensk av Kirsti Vogt

Susanne LundinSusanne Lundin er forfatter og professor i etnologi ved Lunds universitet. Hun har i flere år - blant annet på oppdrag av EU-kommisjonen - gransket den internasjonale handelen med organer.

 

Boken fikk den svenske Wendelaprisen 2014 for beste sosialreportasje. I juryens begrunnelse står det blant annet: 

«Susanne Lundin tar med läsaren på en resa genom den cyniska organhandelns dunkla värld. Vi möter såväl profitörer och fattiga leverantörer av kroppsdelar som de sjuka och desperata mottagarna, de som inte är så olika oss själva.»

Bloggeren Stines notater har skrevet om boken: «Lundin har intervjuet en rekke personer over hele verden (fra Sverige til Moldova, Israel, Fillipinene og Sør-Afrika), og det kommer frem et bilde som er langt fra rettferdig.» 
Les hele innlegget her.

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Moderne transplantasjonsteknologi har gjort menneskekroppen til en handelsvare. Den svenske etnologen Susanne Lundin har i mange år studert den internasjonale organhandelens uhyggelige og lukkede verden.

I denne thrilleraktige reportasjeboken tar hun leseren med inn i en verden befolket av fortvilede vestlige pasienter som vil gjøre hva som helst for å skaffe seg for eksempel en ny nyre, fattige landarbeidere i Moldova som utnyttes og lures til å «selge» en del av kroppen sin, kyniske mellommenn i Sør-Afrika, profitthungrige kirurger i Filippinene og handlingslammede påtalemyndigheter i Israel.

På grunnlag av omfattende reiser og intervjuer, samt et stort kildemateriale, skildrer forfatteren det internasjonale markedet for organer i skjæringspunktet mellom ren menneskehandel og medisinsk spisskompetanse. 

 

Utkom: august 2014
ISBN: 9788281693050
Ib. kr. 299,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Font e-bok