Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Joar Hoel Larsen

DEAD OR ALIVE

Joar Hoel Larsen er journalist og forfatter. Han jobber for tiden i utenriksredaksjonen i NRK og har vært korrespondent i Latin-Amerika og i USA. Boken Dead or Alive er et resultat av en mangeårig interesse for cowboyenes liv og historiske rolle i USA.

«Det Ville Vesten slik det var ... en kunnskapsmettet, interessant og velskrevet bok. Hoel Larsen gir et bredt innblikk i cowboyforskningens resultater, og tegner oppdaterte portretter av et titalls berømtheter som Jesse James og Buffalo Bill. Men man må ikke være cowboyentusiast for å ha utbytte av lesningen. Dette er vel så mye en fremstilling av den historiske epoken som trolig har hatt størst betydning for amerikanernes selvforståelse.» – VG

«Interessant og underholdende dypdykk bak mytene om Det ville vesten.» (terningkast 5) - Fædrelandsvennen

«Viktig og spennende (…) god og nyansert westernbok.»  - Vårt Land

COWBOYER I AMERIKANSK HISTORIE FRA DAVY CROCKETT TIL GEORGE W. BUSH

«Kunnskapsmettet, interessant og velskrevet.» – VG

Etter terrorangrepet 11/9 sa en innbitt president Bush at han husket en gammel plakat fra Det ville vesten der det sto Wanted Dead or Alive. Det var slik han ville forholde seg til jakten på Osama bin Laden. Presidenten fikk mye kritikk for denne cowboymentaliteten, men texaneren Bush fikk også mye ros. Det var den slags patriotisme som hadde bygget landet, sikret grensene og gjort USA til en supermakt.

Cowboyene er USAs vikinger – nasjonalromantiske skikkelser som i grenselandet mellom sivilisasjon og villmark, mellom en brutal virkelighet og en sentimental Hollywood-nostalgi, har etterlatt seg uutslettelige spor. Deres målbevissthet og handlekraft var blant forutsetningene for fremveksten av det moderne USA og har preget millioner av amerikaneres måte å tenke på.

I Dead or Alive trekker NRKs tidligere USA-korrespondent Joar Hoel Larsen opp et historisk lerret i widescreen. Han gir oss den blodige historien om Det ville vesten, samt portretter av cowboylegender som Davy Crockett, Jesse James, John Wesley Hardin, Billy the Kid og mange flere. Og ikke minst viser han hvordan sentrale verdier i dagens USA er blitt utviklet gjennom en bevisst mytologisering av en fortid som i virkeligheten var lovløs og nådeløs, og alt annet enn samfunnsbyggende.

Design: Liselotte Dick
Illustrert
Sider: 432
Format: 170 x 210
Genre: Samfunn, historie

Utkom: september 2008
ISBN: 9788281690370
Ib. kr. 379,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Font e-bok

Andre utgivelser av Joar Hoel Larsen