Font Forlag

NYHETER

«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Font og Fontini til Cappelen Damm
Nyhetsarkiv
Øistein Borge

DET SOM ALDRI DØR

Øistein BorgeØISTEIN BORGE (f. 1958) har bakgrunn fra film- og reklamebransjen, der han har jobbet som regissør, tekstforfatter og kreativ leder. Borge har tidligere utgitt en serie på tre romaner om ungdomshelten Nino Glass. I 2016 krimdebuterte Borge med sin første bok om Bogart Bull – Den syvende demonen. Både denne og oppfølgeren Det som aldri dør (2017) har fått varm mottakelse av norsk presse, og Borge ble nominert til Mauritz Hansen-prisen i 2017. Begge bøkene er solgt til det store, tyske forlaget Droemer-Knaur. Øistein Borge bor på Mallorca der han jobber som forfatter på fulltid.

Terningkast 5 «Noen ganger er «den vanskelige andreboken» bedre enn den første. Det er i hvert fall tilfelle med Øistein Borges «Det som aldri dør ... Så å si helt lytefri.» – Sindre Hovdenakk, VG

Terningkast 5 «Sylskarp Borge ... kvass fra første sekund.» – Remi Laksoo, Hamar Arbeiderblad

Terningkast 5 «Vi gleder oss allerede til å møte Bull igjen i nye krimgåter.» – Jon Åge Fiskum, Trønder-Avisa

«En solid thriller med føringer tilbake til konflikten i Nord-Irland for noen tiår siden. Bogart Bull er en fyr du blir glad i og fascinert av, og når handlingen han kastes inn i også er drivende godt skildret, blir det veldig bra.» – Atle Nielsen, BOK365

«En politikrim som balanserer perfekt mellom en drapsgåte, en komplisert etterforskning, og de mellommenneskelige konfliktene som oppstår. Jeg fikk flere assosiasjoner til TV-serien The Fall med Gillian Anderson i hovedrollen, og det kan jeg love dere er et kompliment. Dette er ikke 'nordic noir', det er 'nordirsk noir'. Stemningen, suspensen, karakterene, omgivelsene .... Alt dette kryper inn i deg sakte men sikkert gjennom boken til Borge.» – Geir Tangen, krimblogger og forfatter

Intervju med ARK (19.04.2017): Med drap på samvittigheten

«Intens og velskrevet historie ... Forteller om mangeårig hevnlyst, kjærlighet og hvordan våre fedrenes synder påvirker oss. Persongalleriet er bredt, levende og realistisk, lett å bli kjent med. Interessant og spennende krim. Absolutt verdt å lese!»
– Den kriminelle bokverden

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Terningkast 5 «Sylskarp Borge.» – Hamar Arbeiderblad

Terningkast 5 «Så å si helt lytefri.» – Sindre Hovdenakk, VG

En ny Bogart Bull-krim! Kriminaletterforskeren som vi ble kjent med i Borges kritikerroste krimdebut Den syvende demonen, tar oss denne gang med til Nord-Irland. I et vekselspill mellom nåtid og fortid fører jakten på de skyldige Bogart Bull på kryss og tvers av Nord-Irland, fra Belfast og øya Rathlin helt i nord til Armagh i sør – kjent som «the bandit country».

Under et ferieopphold i Nord-Irland blir tidligere høyesterettsdommer John Sand og hans kone Monica myrdet. Kripos-etterforskeren Bogart Bull, som er i landet for å besøke sin morfars gård, koples inn i saken for å bistå førstebetjent Miriam Dixon i det nordirske politiet. Da også forpakteren på morfarens gård blir funnet drept, aner politiet en sammenheng med drapet på ekteparet, og Bull oppdager at morfaren bærer på en hemmelighet som strekker seg mange år tilbake i tid. 

Samtidig trekker Borge tråder til urolighetene og attentatene i 1970-årenes Nord-Irland. Konflikten ble formelt bilagt med fredsavtalen i 1998, men det gamle IRA har sine moderne avleggere, ikke minst en mystisk «Tobin» og en hittil ukjent fraksjon som synes fast bestemt på å ta opp tråden der IRA slapp den.

Utkom: mars 2017
ISBN: 9788281694170
Ib. kr. 349,-

Denne boken er også tilgjengelig som:
Font e-bok

Andre utgivelser av Øistein Borge