Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Jørgen Moe og Peter Christian Asbjørnsen

NORSKE FOLKEEVENTYR

Jørgen Moe (1813–1882) og Peter Christian Asbjørnsen (1812–1885), norske folkeminnegranskere som reiste rundt i Sør-Norge i første del av 1800-tallet for ã samle inn og nedtegne sagn og eventyr som hadde levd på folkemunne i distriktene i århundrer. Asbjørnsen og Moes Norske folkeeventyr ble opprinnelig utgitt i fire hefter mellom 1841 og 1844. I 1879 kom den første utgaven som inneholdt de klassiske illustrasjonene til blant andre Eilif Peterssen, Otto Sinding, Erik Werenskiold og Theodor Kittelsen.

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Vi har samlet 35 av de mest kjente norske folkeeventyrene i en ny praktutgave, illustrert med de klassiske tegningene til bl.a. Erik Werenskiold, Theodor Kittelsen og Otto Sinding.

Dette er boken for voksne lesere som ønsker seg et gjensyn med eventyrene de husker fra barndommen, såvel som for barn som for første gang skal introduseres for troll og tusser, hekser og magi – og ikke minst den urnorske skikkelsen Espen Askeladd.

Helt siden folkeminnegranskerne Jørgen Moe og Peter Christian Asbjørnsen reiste rundt i Sør-Norge i første halvdel av 1800-tallet for å samle sagn og eventyr som hadde levd på folkemunne i århundrer, har deres Norske folkeeventyr vært en skattet del av vår kulturarv. Asbjørnsen og Moes eventyr har en internasjonal status på linje med fortellingene til for eksempel brødrene Grimm og H. C. Andersen.

Vi vet at mange utenlandske tilreisende er betatt av denne delen av vår kulturarv, og den nye praktutgaven utgis derfor samtidig i en norsk og en engelsk utgave.

Utkom: juni 2017
ISBN: 9788281694101
Ib. kr. 349,-

Andre utgivelser av Jørgen Moe og Peter Christian Asbjørnsen