Font Forlag

NYHETER

Ny salgs- og markedssjef i Font og Fontini
Yan Lianke er nominert til Booker-prisen
John Hart på Norgesbesøk
Nyhetsarkiv
Lise Finckenhagen

SLIKKEPOTT

Lise FinckenhagenLISE FINCKENHAGEN (f. 1976) begynte hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle som 16-åring og har siden opparbeidet seg et ry som en av Norges dyktigste kokker. Hun er også en svært populær formidler av kokekunst gjennom sine faste innslag i VG, NRK Nitimen og Jacobsen. Finckenhagen har solgt over 40 000 kokebøker i Norge!

Forfatterfoto © Sara Johannessen

«Lise Finckenhagen er en dyktig kokk, men her er det hundre kakeoppskrifter hun deler med oss. Hun er en dyktig formidler av kunnskap og bakeglede, og selv ganske alminnelige oppskrifter får en profesjonell touch. Gi gjerne denne boka til noen du ønsker deg kaker av, det er vanskelig å la være å bake etter å ha bladd gjennom denne. Bildene er skikkelig «foodporn», saftige, lekre, fristende. Høydepunkter: Alle sjokoladekakene» - LINN T. SUNNE, OPPLAND ARBEIDERBLAD

«Med slikkepott og kakespade slår Lise Finckenhagen med denne boka knock-out på alle ”kjøbekager” og gjør oss kakemomser til rene kakemonstre. Dette er full pott!! Dette er årets harde julepakke!!» – APPETITT

«Lise Finckenhagen har fått med seg en av landets beste matfotografer når hun lager kokebok. Christian Brun har tatt nydelige bilder til alt det som er søtt og godt i «kokke-Lises» kakebok. Ja, for det er kaker og desserter det handler om.
«Jeg elsker kaker» har hun uttalt, og hun elsker hjemmebaking på kjøkkenet. Og det synes.
For denne boken er svært profesjonell og utrolig delikat. Det er enkelt å følge oppskriftene, og man trenger ikke være konditor for å få til kakene hennes. Finkenhagen presenterer klassikerne og hun lanserer også noen litt annerledes og nye ting. Og man får lyst av å bla i boken. Man får lys til å kaste seg over slikkepotten og bake i vei, for en mer inspirerende kokebok for en kakemons skal en lete lenge etter.....Lise Finckenhagen og Christian Brun har laget en delikat og innbydende bok som oser av inspirasjon.» - MARIE E. ENDRESEN, TELEMARKSAVISA

«Dette er litt av en kakebok! Lise Finckenhagen henter frem oppskrifter med mormorfølelse,slik som rullekake og eplekake, men også moderne varianter som Snickers-kake og sjokoladekakenmed det forlokkende navnet Nemesis. Nam!» - LEV LANDLIG

«Kakene er så lekre og bildene av fotograf Christian Brun så fristende at du knapt kan vente med å sette i gang.» -- Bonytt 

«Lurer du på hvordan du lager kvæfjordkake,suksesskake, brownies,marmorkake eller ganske enkelt boller? Her får du detaljertframgangsmåte til det meste. Forfatteren sper også på med koselige anekdoter, som da hun som barn serverte nybakt klippekranstil storebrorens langhåra rockekompiser, til brorens store fortvilelse. Christian Brun bidrar til ålede oss inn i fristelsen med utrolig lekre bilder av Finckenhagens flotte kreasjoner». - KINE HULT, STAVANGER AFTENBLAD

«Skal du bare ha en utskeielse i uka i høst - kan de gjerne komme fra «Slikkepott - hundre fristende kakeoppskrifter»...Boka til Lise Finckehagen blander erfaring med klassiske oppskrifter og faglig trygghet i en meget gjennomført og god kakebok. Christian Brun har tatt lekre bilder, varierte og spennende, men uten at de mister formidlingsverdi. Det er jo tross alt etter bildene vi måler vårt eget ferdige resultat...Jeg har anmeldt kokebøker før - og har aldri vært raus med terningen. Men skulle jeg gi et terningkast her, ville det ha blitt en sekser.» - STEINAR ULRICHSEN, FOR SANDEFJORDS BLAD


"BESTE NORSKE KOKEBOK 2013" - kåret av Aperitif og Norli.

«Det er ingen som kan konkurrere med Lise Finckenhagen når det kommer til kaker og lekenhet.»  

Les hele saken på aperitif.no

"ÅRETS BESTE KOKEBOK" - kåret av NRK og kokkene Stieg Juelsen og Steffen Engelhard 

«- Jeg elsker denne bakeboka. Det er gode ingredienser, og det er enkelt å lage, sier Engelhard. Han liker også Finckenhagens forklaringer spesielt godt.- De forteller hva ulike begreper betyr, og er veldig informativ. Dette er kontinentalt og moderne, mener han, og trekker også fram at boka kan brukes av både barn og voksne.» 

Les hele saken her.

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Terningkast fem "Lise Finckenhagen og Christian Brun har laget en delikat og innbydende bok som oser av inspirasjon". - TELEMARKSAVISA

«Lise Finckenhagen har en mesterlig evne til å kombinere og balansere smaker, og i det norske kokkemiljøet er hun anerkjent for å være den som utvikler de aller beste oppskriftene. Hun utvikler smaksopplevelser av de helt sjeldne, samtidig som hun liker å gjøre ting enkelt. Det Lise er aller dyktigst til, er å bake kaker. ”Slikkepott” byr på nærmere 100 delikate og fristende oppskrifter på kaker, paier, terter, muffins og mye annet bakverk.

I tillegg byr Lise på flere nyttige basisoppskrifter, gir deg gode råd om ingredienser og utstyr, og tips til hvordan du kan dekorere kakene dine. Hun forteller også historiene bak mange av kakene, og byr på morsomme anekdoter om alt fra nøtter og sjokolade til kjevler og slikkepotter. Hver enkelt kake er fotografert av Norges beste matfotograf, Christian Brun. Boken inneholder en lang rekke steg-for-steg instruksjoner i tekst og bilde. Alt er enkelt og grundig beskrevet - dette kan alle få til!

Utkom: september 2013
ISBN: 9788281692657
Ib. kr. 399,-

Andre utgivelser av Lise Finckenhagen