Font Forlag

NYHETER

Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Font og Fontini til Cappelen Damm
Ny salgs- og markedssjef i Font og Fontini
Nyhetsarkiv
Bent Stiansen og Audun Aagre

NORGE RUNDT MED BENT STIANSEN

Bent StiansenBENT STIANSEN (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage.  Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon. I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. Stiansen driver også Statholderens Mat og Vinkjeller.

 

Audun AagreAudun Aagre (f.1973) er journalist og fotograf. Aagre har blant annet arbeidet for matbladet Appetitt, Aftenposten og Vg, samt med flere filmproduksjoner. Han har tidligere utgitt to bøker, og er daglig leder i Den norske Burmakomité. 

I boken Norge rundt med Bent Stiansen har Aagre både tatt bildene og skrevet reisereportasjene. 

 «En kokkefest, der Stiansen hyller norske råvarer og løfter fram gode kolleger. Og ikke minst fantastiske oppskrifter.» - Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

 «Boken er inspirerende, grundig og nydelig fotografert. Få om noen norske kokker skriver like gode, grundige og tilnærmet feilfrie oppskrifter som Bent Stiansen.» - Kine Hult, Stavanger Aftenblad

terningkast 5«En kokebok med både enkle og avanserte oppskrifter knyttet til spennende reportasjer fra norske matperler, samt krydret med Stiansens personlige historier. Boken gir deg ikke bare et innblikk i lokal matkultur, men inspirerer også til å bruke mer av det vårt langstrakte land har å by på.» - Natalie Ngo, VG

«Denne boken er spekket med gode matopplevelser.» - Mor Hubro, Norsk Ukeblad

«Boken er svært delikat, og til stor inspirasjon.»  - Marie E. Andresen, Telemarksavisa

«En veldig trivelig kokebok der Bent har samlet Norge til et matrike. Audun Aagre har tatt de flotte bildene.» - Vi menn

«Boken er spekket med gode matopplevelser fra øst til vest og sør til nord.» - Hjemmet

 

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

 «En kokkefest, der Stiansen hyller norske råvarer og løfter fram gode kolleger. Og ikke minst fantastiske oppskrifter.» - Oppland Arbeiderblad

Bent Stiansen er verdensmester i kokekunst - Bocuse d'Or i 1993 - og en av Norges beste formidlere av matbordets gleder. Han har utgitt fire bestselgende kokebøker, og i 20 år har Stiansen ønsket tusenvis av gjester velkommen til Statholdergaarden og Statholderens Mat og Vinkjeller i Oslo. Siden restaurantene åpnet i 1994 har han utdannet mer enn 150 lærlinger, og mange av disse driver i dag egne restauranter rundt om i Norge.

Gjennom det siste året har mesterkokken reist på kryss og tvers i vårt langstrakte land, og besøkt tidligere lærlinger fra Harstad i nord til Kristiansand i sør, og fra Stavanger i vest til Lillehammer i øst. Sammen har de laget mat og besøkt dyktige, lokale matvareprodusenter. Denne lærerike og inspirerende kokeboken vil bli til stor glede for alle matinteresserte nordmenn. Boken er også et veldedighetsprosjekt, hvor en stor del av inntektene vil gå til å gi unge mennesker i Burma, Kambodsja, Vietnam og Peru en fagutdannelse innen kokkefaget. 

 

Utkom: august 2014
ISBN: 9788281692909
Ib. kr. 399,-

Andre utgivelser av Bent Stiansen og Audun Aagre