Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Dag Tjersland

PASTA OG PIZZA

Fotografier av Christian Brun

Dag TjerslandDAG TJERSLAND (født 1972) er utdannet servitør, vinkelner og kokk. I 1997 startet han den italienske restauranten Baltazar i Oslo, som han i dag eier og driver. I 2014 åpnet han også Skur 33 ved Aker Brygge. Tjersland driver i tillegg sommerrestauranten Trattoria Cappuccino.

Han har tidligere utgitt boken «Italia» i samarbeid med Hans Petter Uleberg og Christian Brun, og «Mitt Toscana» også i samarbeid med Christian Brun. 

 «Denne kokeboka er både grundig og lekker. (...) Christian Brun tar minst like deilige bilder av italiensk folkeliv som av maten, og Tjersland setter et umiskjennelig kokkepreg på boka.» – Oppland Arbeiderblad

«Italiensk mat på sitt beste … inspirerende å få denne vennlige og kompetente påminnelsen om hvor mange ulike pasta- og pizzavarianter man egentlig kan slå seg løs med. Tjersland tar utgangspunkt i det helt enkle: En god, hjemmelaget pastadeig. Så viser han oss hvordan vi kan trylle fram velsmakende måltider med et minimum av ingredienser … Oppskriftene ledsages av like fristende bilder, både av mat og av klassiske italienske miljøer, slik at det også rykker litt i reisefoten.» – Kine Hult, Stavanger Aftenblad

«En overskuddsbok om italiensk matkultur.» – Dagbladet

«Pasta og pizza er et must for alle Italia-frelste!» –Tara 


 


 

 

Dag Tjersland hadde besøk av Nitimen på sin restaurant Baltazar og lagde pizza på radioen. Innslaget ble sendt 1 oktober 2015 og er delt i to, og det kan du høre her og her.

Dag var på God morgen Norge 23 oktober 2015 og innslaget kan du se her. Vær obs på at selve innslaget er delt i to videofiler i saken.   

Bokblogger Tine Sundal har skrevet om boken og hun anbefaler den virkelig: "Boken oser av kjærlighet til landet, ingrediensene, smakene og stemningene, det er umulig å ikke la seg berøre. Denne kulinariske opplevelsen anbefales på det varmeste!" Les hele bloggomtalen her. 

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

«Italiensk mat på sitt beste.» – Stavanger Aftenblad

Norges beste italienske kokk, Dag Tjersland, elsker å krysse grenser. Både de som deler Norge fra Italia, og de som skiller norsk matkultur og norske råvarer fra Italias. I denne boken presenterer han alle de klassiske italienske pastarettene og pizzaene, men også spennende nyskapninger hvor norske råvarer kombineres med italienske. Et velsmakende eksempel er pizza med hummer og torskekjake! 

Boken består av mer enn hundre oppskrifter, inkludert hvordan du lager perfekte deiger til pasta og pizza og nydelige tomatsauser som rekker til et års forbruk! I tillegg til alle pizza- og pastaoppskriftene har Tjersland funnet plass til noen nydelige oppskrifter på lasagne og risotto. I tillegg får leseren tips og råd om hvilke viner som passer best til ulike typer pasta og pizza.

Norges fremste matfotograf, Christian Brun, har reist rundt i Italia sammen med Dag, og han har tatt alle de fristende matbildene i boken.

Utkom: september 2015
ISBN: 9788281693487
Ib. kr. 399,-

Andre utgivelser av Dag Tjersland