Font Forlag

NYHETER

«Lises gatekjøkken» er blant finalistene til «Beste norske kokebok 2017»
Font and Fontini sold to Cappelen Damm
Font og Fontini til Cappelen Damm
Nyhetsarkiv
Bent Stiansen

SØNDAGSMIDDAG

Fotografier av Sara Johannessen

Bent StiansenBENT STIANSEN (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken. 23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage.  Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon. I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. Stiansen driver også Statholderens Mat og Vinkjeller.

 

Terningkast 6 «Finnes det noe bedre enn søndagsmiddag? Ikke hvis du lar Bent Stiansen få ansvaret for maten ... Hvis du skal finne en julegave til noen som er glade i mat, er det vanskelig å tenke på noe som vil passe bedre enn denne boka. – Kine Hult, Stavanger Aftenblad

«Årets beste kokebok ... En bok som får oss til å trå til litt ekstra, med oppskrifter som både står solid plantet i tradisjonene og som tar til seg moderne tilnærming i teknikk, ernæring og smak. Mektig og flott av en kokk som virkelig kan forklare matlaging slik at hvermannsen forstår det. Stiansen hyller gleden over gode matvarer kombinert med søndagsmiddagens sosiale funksjon.» – Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«God, gammeldags deilighet ... Han lager mat med en tydelig forankring i historien, men sørger hele tiden for å skru den til et knepp i nye retninger ... [Boken] byr på masser av strålende tradisjonsmat: Fra ferskt kjøtt og suppe til sitronfromasj, fra elgkarbonader til tilslørte bondepiker. Og finnbiff!» – Espen Hauglid, Morgenbladet

«Dette er en bok du kan kose deg med, og bruke til å planlegge hyggelige søndager fremover.» – Maison mat & vIn

 

Intervjuer

Dagens Næringsliv (25.09 2016): Dropp forrett og fancy restaurantskum

Fredrikstad Blad (14.09 2016): Johannessen-familien nøt Bent Stiansens kokkekunst som er blitt bok

Kamille (18.09 2016): Smått og godt

Dagbladet (11.09 2016): - Det tar tid å lage god mat. Det skal det gjøre, det er en del av kosen.

Adressa, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Aftenbladet: (11.09 2016) Kjøkkenveien: Når Stiansen byr til middag

NRK Nitimen (10.09 2016): Bent Stiansen om den tradisjonsrike søndagsmiddagen

NRK Jacobsen (08.10. 2016): Mesterkokk Bent Stiansen taler søndagsmiddagens sak

Caravanmessen (03.09 2016): Slik griller du megaburger


Bloggeranmeldelser

«Her er det mange gode retter, mye kjekt å lese – dessuten – boka er utrolig lekker, vakre foto både av årstider og selvsagt rettene.» – Bentebings Weblog

 

 


Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

«Årets beste kokebok ... Mektig og flott av en kokk som virkelig kan forklare matlaging slik at hvermannsen forstår det.» – Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

52 hovedretter, 52 desserter og åtte juleretter!

Med et middagstips for hver søndag i året, feirer Bent Stiansen tradisjonen med å samle familie og venner til et deilig måltid i slutten av uken. Her kan øyne og gane meske seg med Stiansens tolkninger av kjente norske retter, importerte delikatesser og nydelige kaker og desserter. I tillegg inneholder boken et omfattende kapittel med julemat, drikkeforslag til hver rett og en rekke nyttige tips om forberedelser.

Søndagsmiddag inneholder mer enn 100 nye oppskrifter!  

Alle matrettene er lekkert visualisert av fotograf Sara Johannessen og stylist Ann Kristin Møsth Wang.

Besøk www.søndagsmiddag.no
Her finner du handlelister og bilder av alle søndagsmiddagene i boken.

Utkom: september 2016
ISBN: 9788281693838
Ib. kr. 399,-

Andre utgivelser av Bent Stiansen