Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Lise Finckenhagen

LISES JUL

Fotografier av Sara Johannessen

Lise FinckenhagenLISE FINCKENHAGEN (f. 1976) begynte hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle som 16-åring og har siden opparbeidet seg et ry som en av Norges dyktigste kokker. Hun er også en svært populær formidler av kokekunst gjennom sine faste innslag i VG, NRK Nitimen og Jacobsen. Finckenhagen har solgt over 40 000 kokebøker i Norge!

Forfatterfoto © Sara Johannessen

«Denne boken er full av de deiligste julematoppskrifter i tillegg til mye annen god mat. Virkelig en bok å kose seg med.» – Hjemmet

NRK P1 Nitimen: Lise Finckenhagen gir deg tips til julematen

NRK P1+ Jacobsen: Lise Finckenhagen gir oppskriften på engelsk fruktkake

Bloggeranmeldelser

«Lise Finckenhagen har laga ei tidløs julematbok ... En sikker vinner og ei bok som kan "brukes" i mange, mange år.» 
Tor Hammerøs blogg

 

Trykk på bildet du ønsker å laste ned:

Finalist til "Årets beste kokebok 2016"

Juryens begrunnelse:
«Kokke-Lise gir seg i kast med en av de mest krevende sjangere å fornye: Kokebøker med julens mer eller mindre tradisjonelle mat. Hun overbeviser med en rekke nye og inspirerende oppskrifter (eksotisk pinnekjøtt, lutefisk med spansk pølse og en spennende rakefiskanretning), alt fargerikt og fristende presentert i et tradisjonelt, men håndverksmessig godt gjennomført design. Og det beste av alt: Det aller meste her kan tilberedes og spises året rundt!»

 

Lises jul er en personlig, omfangsrik og lekker julekokebok fra en av Norges mest profilerte kokker. Her finner du alle de tradisjonelle julemiddagene, de deilige tilbehørene, de klassiske dessertene og langt mer enn syv slag. Men også alternative juleretter som lutefisk med spansk pølse og nyskapninger som rakfisk med eplekompott på potetvaffel. I tillegg bugner boka av oppskrifter på spiselige gaver, kaker og julegodterier. For ikke å glemme tradisjonsmat som ribberull, sild og leverpostei. Dessuten lærer du å lage verdens beste pannekaker med kalkunrester, og en himmelsk juleresteburger.

Lise deler personlige juleminner med leserne underveis, og forteller historier og anekdoter om matrettene og tradisjonene vi henter frem igjen hver gang kalenderen nærmer seg desember.

Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsskapende og fristende matbilder.

I de to første opplagene av boken har dessverre oppskriften på sitronfromasj falt ut. Oppskriften finner du her.

Utkom: oktober 2016
ISBN: 9788281693883
Ib. kr. 349,-

Andre utgivelser av Lise Finckenhagen