LISES GATEKJØKKEN
LISE FINCKENHAGEN (f. 1976) begynte hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle som 16-åring og har siden opparbeidet seg et ry som en av Norges dyktigste kokker. Hun er også en svært populær formidler av kokekunst gjennom sine faste innslag i VG, NRK Nitimen og Jacobsen. Finckenhagen har solgt over 40 000 kokebøker i Norge!
Forfatterfoto © Sara Johannessen
«Passer for eventyrlystne matelskere som har lyst til å utvide repertoaret ...Du blir både sulten og får reisefeber av å lese denne kokeboken. Oppskriftene, layouten og de fargesprakende bildene til Sara Johannessen spiller på lag og gjør hverandre gode.» – VG, Tjodunn Eltvik Dyrnes
«... en av årets klart beste kokebøker ... hvis du ikke finner noe du liker her, er det på tide å oppsøke hjelp ... Vi har testet en hel del av rettene, og kan trygt slå fast at resultatene har blitt usedvanlig godt mottatt av både store og små.» – Kine Hult, Stavanger Aftenblad
«... en flora av eksotiske retter så delikat tilberedt at det faktisk lukter storby av boksidene.» – Jon Terje Grønli, Gjengangeren
«Det er spanande smakar, som nok er nye for veldig mange. Bileta er også flotte, og gjer at du får lyst til å prøva deg på dei ulike rettane. Ei fresh og flott bok med fine fargar. God variasjon i råvarebruken, og som alltid med Lise Finckenhagen treng du ikkje vera tvil om oppskriftene fungerer. Verkeleg ei topp-tre-bok. Det er også eit pluss at du nesten ikkje finn smør og fløyte i denne boka.» – Anja Moen Hareim og Sven Erik Renaa, NRK
Dagsavisen (09.10.2017): Glad i franske duer
TV2 God morgen Norge (09.10.2017): Lise Finckenhagens enkle elg-kebab
NRK P1 Nitimen (28.10.2017): Lise Finckenhagen med gatemat
NRK P1+ Jacobsen (20.10.2017): Lise Finckenhagen: Fristende gatemat fra hele verden
Tara (september 2017): Gatemat fra Lise Finckenhagen
Bokhandlere
Papirbok haugenbok.no Bokkilden Norli Ark Tanum Adlibris Akademika Notabene Bokeksperten.no
«Passer for eventyrlystne matelskere som har lyst til å utvide repertoaret ...Du blir både sulten og får reisefeber av å lese denne kokeboken.» – VG, Tjodunn Eltvik Dyrnes
Finalist til «Beste norske kokebok 2017»
Lag velsmakende gatemat hjemme på ditt eget kjøkken!
«Street food» ‒ eller gatemat ‒ er utvilsomt verdens største kulinariske trend. Selv her i det vinterkalde nord finner man nå food-trucks på gatehjørner og torg, året rundt. Lise Finckenhagen har besøkt gater og markeder i tre verdensdeler for å samle inspirasjon, oppskrifter, historier og bilder. I Lises gatekjøkken serverer hun oss noen av klodens mest uimotståelige matretter, enten de kommer fra Bangkok, Mumbai, London eller Mexico.
Lise Finckenhagen har en mesterlig evne til å kombinere og balansere smaker, og steg for steg viser hun deg hvordan du med enkle grep og noen smarte knep kan lage den mest eksotiske gatemat med vanlige ingredienser hjemme på ditt eget kjøkken.
Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsskapende fotografier og fristende matbilder.
I det første opplaget av Lises gatekjøkken har dessverre deler av oppskriften på gresk salat (s. 94) falt ut. Her finner du oppskriften i sin helhet.
Utkom: september 2017
ISBN: 9788281694378
Ib. kr. 399,-