Font Forlag

NYHETER

Ny salgs- og markedssjef i Font og Fontini
Yan Lianke er nominert til Booker-prisen
John Hart på Norgesbesøk
Nyhetsarkiv
Dag Tjersland

MITT TOSCANA

Dag TjerslandDAG TJERSLAND (født 1972) er utdannet servitør, vinkelner og kokk. I 1997 startet han den italienske restauranten Baltazar i Oslo, som han i dag eier og driver. I 2014 åpnet han også Skur 33 ved Aker Brygge. Tjersland driver i tillegg sommerrestauranten Trattoria Cappuccino.

Han har tidligere utgitt boken «Italia» i samarbeid med Hans Petter Uleberg og Christian Brun, og «Mitt Toscana» også i samarbeid med Christian Brun. 

«En kjempebok for matelskere!» - Dagbladet

«Dags kulinariske kjærlighetserklæring til den berømte italienske regionen er en perfekt julegave til mat- og vinelskerne! … «Mitt Toscana» er en av tidenes flotteste matbøker – nesten 400 sider med historier, reiseskildringer, oppskrifter, vintips og gode råd.» – Porsgrunns Dagblad  

«Dag Tjersland ved grytene og Christian Brun bak kameraet lykkes hundre prosent med det de serverer. Og det på gullfat, i boka Mitt Toscana.» – Trønder-Avisa

«Gir leseren føde for både kropp og sjel. Mitt Toscana er en utrolig vakker bok.» – Grimstad Adressetidende

«Toscana er (Tjerslands) lidenskap, og i mange år har han reist på kryss og tvers for å fravriste italienerne sine kulinariske hemmeligheter. Han har lyktes!» – Avisa Nordland

«Den beste og mest ambisiøse boken om italiensk mat jeg har sett på norsk, kanskje på noe språk (…) slik perfeksjonisme at vi virkelig krøller tærne. Christian Bruns bilder gir mer enn ganefryd.» – Aftenposten

«Dag Tjersland, mannen bak landets fremste italienske restaurant Baltazar, viser hvor han kommer fra matfaglig og gir en ypperlig guide både til sin egen matfilosofi, italiensk mathistorie og gir praktiske reiseråd. Oppskriftene er gjennomført fristende.» – Adresseavisa

«Mitt Toscana er en kulinarisk reiseskildring fra Toscana, med fristende oppskrifter, flotte fotografier, historier og spennende tips … alt fra enklere oppskrifter til de mer avanserte slik at alle har noe å bryne seg på uavhengig av hvor erfaren man er på kjøkkenet.» – IN Magasinet

«En ekte crossover-bok som både er en fryd for øyet, nyttig reiselitteratur, kulturhistorie og en innføring med smaksprøver i nordmenns mest foretrukne kjøkken, det italienske. Tjersland har stor troverdighet på feltet, etter å ha drevet italiensk restaurant i både Norge og Toscana. Boka er gaven til deg selv eller alle andre italiafrelste. Den er delikat, vakkert illustrert og en skikkelig vitaminbombe i mørketida selv for den som ikke har planer om å ta den på kjøkkenet.» – Stavanger Aftenblad

«Fristende farlig ... Jeg tipper at Mitt Toscana vil ligge under flere juletrær i år.» – Bonytt

«Kort sagt: Boken er imponerende.» – Torgrim Eggen i Dagens Næringsliv, magasinet D2. Les hele anmeldelsen her.

I sin presentasjon av "Kokebøker som er til å spise opp" og som "vil inspirere deg!", fremhever bladet KK Mitt Toscana med «120 flotte oppskrifter.»

«Ei bok full av fantastiske bilder som inspirerer til mye kos og fine opplevelser i vakre Toscana, samt til å lage god italiensk mat etter reisen.» – Bengtgarden.com

TC_Bok_1.jpgTC_Bok_2.jpgTC_Bok_3.jpgTC_Bok_4.jpg

PRAKTBOK OM MAT, VIN, NATUR OG KULTUR I TOSCANA

«Boken er imponerende. Sesongens flotteste matbok?»       –Torgrim Eggen i Dagens Næringsliv/D2

Den norske kokken og restauranteieren Dag Tjersland har tilbrakt de siste fem–seks årene i Toscana for å lære om det italienske kjøkkenets hemmeligheter. Mitt Toscana er hans reisebrev og kulinariske kjærlighetserklæring. Med utgangspunkt i den vakre toskanske byen Lucca har han reist på kryss og tvers i regionen – i fjellene, på landet, ved havet og på øyene. Han har trasket rundt i vinmarker og olivenlunder, besøkt ostprodusenter og slaktere – og ikke minst et hundretalls kjøkken, både private og i restauranter. Mellom permene i denne boken finnes mat- oppskrifter, fotografier, reportasjetekster, reisetips og adresser som til sammen bør kunne åpne leserens øyne, gane og hjerte for Toscana og dets vidunderlige kjøkken og severdigheter.

Inneholder blant annet:

♦ 120 vidunderlige oppskrifter
♦ Mer enn 300 fargefotografier
♦ Guidet tur gjennom Toscanas severdigheter
♦ Eget kapittel med basisoppskrifter
♦ Stort kapittel om toskansk vin
♦ Hotell- og restauranttips med adresser
♦ Italiensk ordbok om mat og vin

Du finner mer om forfatteren og boken, og du kan bla gjennom den på: www.mitt-toscana.no

Utkom: september 2010
ISBN: 9788281690578
Ib. kr. 399,-

Andre utgivelser av Dag Tjersland