Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Melanie Wallace

VINTERVAKTEN

Oversatt fra amerikansk av Torstein Velsand
Melanie Wallace er født og oppvokst i Manchester, New Hampshire, og bor nå sammen med sin mann i Mylai, en landsby i Hellas, samt i Paris.

 

«Vintervakten er skrevet med hensynsløs kraft, og resultatet er som helhet både vondt og vakkert. For å si det med en klisjé: Denne boken legger du ikke fra deg før den er ferdiglest, nei, ferdigslukt..» – Aftenposten

 

«Gnistrende god, men rå og brutal fortelling fra etkaldt hjørne av verden (...) en korthogget og voldsom fortelling, full av ensomhet og desperasjon, men samtidig poetisk og vakker.» – Bergens Tidende

 

«Melanie Wallace blander på en talentfull måte skildringer av det ytre landskapets grelle skjønnhet med levendegjørelse av sine skikkelsers indre liv, og har derved skapt en knapp og gripende roman som beveger seg inn i den litterære fiksjonens førstedivisjon.»

Wall Street Journal

«Romanen er et stykke dyster amerikansk gotikk, men Wallace har en forsonende glød av varme som kan være meget rørende.»

Times Literary Supplement

«Bemerkelsesverdig og ytterst original (…) Gang på gang finner Wallace det ene riktige ordet for å løfte en ellers alminnelig setning opp til kunst.»

New York Times Book Review

«Nydelig skrevet (…) Wallaces språk er frodig og knapt (…) hun behandler både det groteske og det storslagne med den samme dyktighet. En øm og tragisk kjærlighetshistorie (som) sammen med en spenningsfylt forfølgelseshistorie, bringer romanen til et dramatisk endepunkt.»

Publishers' Weekly

Jamie Hall er en 17-årig foreldreløs jente som oppsøker sin families røtter i et øde fjellandskap av is og kulde i det nordvestlige USA. I en av romanens tidlige scener finner hun en unggutt som noen har bundet til et tre, og som ingen vil påta seg å løslate. Til tross for at Jamie selv er hjemløs og kuet, påtar hun seg å sette gutten fri. Men derved setter hun også uforvarende i sving en kjedereaksjon av grufulle voldshandlinger i det lille samfunnet.

Vintervakten er en intenst spennende thriller, en innsiktsfull studie av de uhyggelige kreftene som skjuler seg i små og ødelagte menneskesinn, og en vakker poetisk meditasjon over et storslagent landskap. Og ikke minst borer romanen dypt i spørsmålet om hvor vanskelig det er å være − eller innbille seg å være − fri.

VINTERVAKTEN ble i 2007 nominert til den britiske Orange Prize

 «Vintervakten er skrevet med hensynsløs kraft, og resultatet er som helhet både vondt og vakkert. For å si det med en klisjé: Denne boken legger du ikke fra deg før den er ferdiglest, nei, ferdigslukt.» – Aftenposten


VINTERVAKTEN
er satt med skrifttypen Sabon , som ble utviklet i 1964 av tyskfødte Jan Tschichold (1902–1974). Denne skrifttypens enkle, klassiske eleganse er tro mot den franske renessansens idealer, og var sterkt inspirert av typesnittene som ble formet av Claude Garamond (1490–1561) og hans elev Jacques Sabon. Mange av Tschicholds arbeider ble ødelagt under annenverdenskrig. I årene etter krigen var han designansvarlig for Penguin-serien.

Originalens tittel: The Housekeeper
Omslagsdesign: Dorothy Carico Smith
Norsk utgave: Liselotte Dick Design
Omslagsfotografi: Andric Productions/Getty Images
Sats: Hamar Maskinsetteri
Satt med: Sabon 10,6/16 pt
Papir: Munken Print Cream (80 g)
Trykk og innbinding: AiT Trykk Otta
Format: 11,5 x 18 cm

Utkom: mars 2008
ISBN: 9788281690073
Ib. kr. 339,-