Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Mark Sarvas

HARRY

Oversatt fra amerikansk av Bård Kranstad

MARK SARVAS er grunnlegger og redaktør av litteraturbloggen The Elegant Variation, som både Forbes og The Guardian har kåret til en av de beste bloggene på nettet (http://marksarvas.blogs.com). Han har skrevet i blant annet New York Times Book Review og Philadelphia Inquirer. Harry er hans første roman. Sarvas bor i Los Angeles.

"En herlig komedie ... strålende lesning med en sår undertone. Harry er en romantisk komedie med en slutt som ikke er helt Kollywood. Det er glimrende underholdning med noe mer.! – VG

”Boka er morsom, den.” – Varden

“Gnistrende morsom og hjerteskjærende. Høyt anbefalt.” – Library Journal

“En vidunderlig, ofte komisk og rørende fortelling.” – Harpers Bazaar

“Selvforakt har aldri vært så morsomt.” – Los Angeles Magazine

Møt Harry Rent: godt og vel middelaldrende, klønete og selvopptatt, og en tanke naiv. Uansett hvor godt han mener det, klarer Harry å rote livet sitt til. Når kona plutselig dør og han må organisere begravelsen, forelsker han seg i Molly. Hun er 22, har ravnsvart hår og serverer på den lokale kafeen. For å gjøre inntrykk på Molly innser Harry at han må bli et nytt og bedre menneske. Av alle tenkelige selvutviklingsbøker velger han Dumas’ Greven av Monte Cristo. Men Harrys motiver er alt annet enn uselviske, og de velmente planene slår konsekvent katastrofalt feil. Imens hjemsøkes han av forstyrrende minner om sin avdøde kone, og forfølges av en privatdetektiv som jobber på oppdrag for svigerinnen, som holder ham ansvarlig for søsterens død.

Harry er en mann med alvorlige menneskelige brister. Men kanskje nettopp derfor er han også en det er lett å like og sympatisere med. Mark Sarvas’ skildring av en mann som på sin forunderlige måte prøver å gjøre det rette – uten å forstå hva det rette er, og hva som egentlig gjør det rett – er en dypt gjenkjennelig, hysterisk morsom og rørende beretning om å møte selv i døra.

«En herlig komedie ... strålende lesning.» – VG

Utkom: februar 2009
ISBN: 9788281690349
Ib. kr. 339,-