Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Håvard Rem

TINGENE ER DINE ØYNE

HÅVARD REM (født 1959) debuterte med diktboken Kall på heltene i 1977. Hans Utvalgte dikt er kommet i bokform på norsk, russisk og arabisk. Kaizers Orchestra, Gisle Kverndokk og a-ha er blant de som har tonesatt hans tekster. Rem har gjendiktet Bob Dylan, Leonard Cohen og William Shakespeare. Han har også utgitt en rekke biografier og reisebøker fra blant annet Afrika, Midtøsten og Asia.

« … noe av en skattkiste.» – VG

«Det er eit personleg diktuval Håvard Rem har gjeve, og det er ein styrke ved boka ... I ei tid med massiv angloamerikansk påverknad trengst det meir enn nokosinne at dei skandinaviske språksamfunna samarbeider og lærer av kvarandre.» – Dag og Tid

Tingene er dine øyne inneholder 75 dikt av svenske, danske og norske lyrikere i perioden fra 1600–2000. Her møtes muntlige og skriftlige tradisjoner i en samling som spenner fra salmer og sonetter via klassiske dikt til viser og rocketekster. I større grad enn det som er vanlig i diktantologier har bokens redaktør, Håvard Rem, gitt plass til den muntlige poesien, i erkjennelse av dens store betydning i tiden før boken ble et massemedium – og i tiden etter at den moderne musikkindustrien oppsto.

Alle diktene er gjengitt på originalspråket. Et utvalg av tekstene er også gjendiktet til engelsk.

«Eit sjølvstendig og interessant utval av skandinavisk poesi.»
– Dag og Tid

Utkom: mai 2009
ISBN: 9788281690479
Ib. kr. 279,-

Andre utgivelser av Håvard Rem