Font Forlag

NYHETER

Elif Shafak til Framtidsbiblioteket og Norsk Litteraturfestival
Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen på bokturné
Øistein Borge er nominert til Rivertonprisen
Nyhetsarkiv
Tore Grønlien

SKORPIONENE

Tore Grønlien (født 1950) er oppvokst i Oslo, utdannet i markedskommunikasjon ved BI, og har i mange år jobbet som industrimarkedsfører. Grønlien har tidligere utgitt romanen Andrea Steins planeter (1997) og har vært musiker i rocke- og danseband. Han bor i Horten med sin kone Harriet.

 

"Burleskroman om kjærlighet. Forfatteren sparer ikke på konfekten når det gjelder
personkarakteristikker,utpensling av følelser og sinnsstemninger." - Finn Stenstad, Tønsberg Blad

«Det klinger språklig glede gjennom boksidene. Rent ut sagt nydelig er skildringen av samværet med den vesle bonusdatteren Mia. Det er til å bli rørt av. Grønlien skriver ungdommelig sprelsk, uten at det blir patetisk. Han er god på musikk og bruker stoffet for hva det er verdt.» - Gudbrandsdølen Dagningen

 «Tore Grønliens siste roman rommer et stoff som spenner vidt med tanke på det tematiske innhold. Her formes personer preget av det dypeste alvor - her fremstår skikkelser som kaller på smilet og humoren - mens det tragiske alltid "lurer" i bakgrunnen. (...) Stofflig sett viser forfatteren stor innsikt og et vidtfavnende innsyn i en krevende tematikk» -Gjengangeren

 

I kjølvannet av tre brutte ekteskap, et omfattende alkoholmisbruk og et generelt sammenbrudd lar Tor Grønhovd seg lokke til innleggelse på den danske klinikken Roligheden. Der utsettes han for et fascinerende utvalg av eksentriske medpasienter, men også en rekke uforklarlige og uhyggelige hendelser som kanskje – og kanskje ikke – bare finner sted i hans fortumlede hode. Samtidig må han forholde seg til klinikkens utfordrende personale, særlig Jeanette, som han gradvis får et nært forhold. Dette går ikke upåaktet hen hos Jeanettes kollegaer, som også har sitt å skjule. Og over dem alle henger den største hemmeligheten, den som skiller et liv i løgn fra et liv i sannhet, kjærlighet fra svik, det mulige fra det umulige.

Tore Grønlien har skrevet et språklig fyrverkeri av en roman om en mann som uten forbehold satser alt på det han trenger mest, nemlig en opplevelse av trygg, helbredende kjærlighet – til tross for at han aldri vil få vite om han har valgt rett eller satset feil. Skorpionene er en foruroligende og sprakende kjærlighetsroman om mennesker som våger en lidenskap de er ute av stand til å forestille seg konsekvensene av.

Utkom: mai 2011
ISBN: 9788281691094
Ib. kr. 339,-