Verdens fremste champagneekspert Richard Juhlin tar oss med på en fascinerende reise, med sin berømte nese som veiviser. Vi skal til det geografiske området Champagne, men også gjennom den myteomspunne historien til vinen som bærer områdets navn. Juhlin er verdensberømt for sin ekstreme luktesans og hukommelse og her byr han på den mest omfattende gjennomgangen av distriktet Champagne og vinene derfra som noen gang har kommet i bokform. Åtte tusen champagner, og produsentene som står bak dem, er testet og vurdert. Boken byr på alt du behøver å vite om champagnesmaking, jordsmonn, druesorter, stilarter og ikke minst glamouren som omgir denne fasjonable drikken. Juhlin deler sine erfaringer på en personlig og filosofisk måte og viser deg hvordan du kan trene opp luktesansen. Boken er rikt illustrert. Richard Juhlin (f. 1962) er svensk, og alment anerkjent for å ha verdens beste nese. Norske TV-seere kjener han fra NRKs serie "Nesevis" som gikk på skjermen høsten 2012.
"En meget omfattende og flott Champagnebok som absolutt kan anbefales."
Christian Gahre, Bulletin
Årets flotteste vinbok er utvilsomt Richard Juhlins "En duft av Champagne". Den svenske Champagneeksperten har laget et fantastisk praktverk om det franske vinområdet. Richard er viden kjent for sin effektive luktesans. Han er av mange også regnet som verdens fremste Champagne-ekspert. I sin nye bok gir han en bred presentasjon av Champagne og produsentene der. Han vurderer vinene til de ulike produsentene, diskuterer stilarter, produksjonsmetoder og historikk. I tillegg presenterer han de beste Champagnene gjennom tidene - for å nevne noe! Boken ser flott ut: Tung, tykk og rikt illustrert - Richard setter standarden
Richard Juhlin (f. 1962) er svensk, og allment anerkjent for å ha verdens beste nese.
Norske TV-seere kjenner han fra NRKs serie "Nesevis" som gikk på skjermen høsten 2012. Juhlin er regnet som verdens fremste champagneekspert. Han smakte sine første dråper champagne da han var åtte år og har i dag rekorden for flest testede champagner, over 8000 ulike typer. Han arbeider også som foredragsholder og freelance journalist for flere magasiner. Juhlin har tidligere skrevet seks bøker om champagne, og med "En duft av Champagne" gir han ut det ultimate verket om vår mest fasjonable og myteomspunne drikk.